Engbæk's hjemmeside Engbæk's Familie
Baltzer Jensön Ellen (Olufdatter ?)
Født: ? Født: 1642
Død: ? Begravet: 23. maj 1728
Gift: Kan ikke findes i Kirkebogen for Skårup Sogn 1669 - 1673
Børn: Oluf Baltzersen og Poul Baltzersen

Baltzer Jensön og Ellen's børn var:

Den 23. maj 1728 blev Povel Baltzersen's moder, Ellen Baltzers (Baltzer Jensön's enke) begravet i Skårup Kirkegård, alder 86 år (født i 1642, kirkebog mangler).


I den første kirkebog for Skårup-Tveds Sogne (1669 - 1696) er nogle passager skrev med en lille sirlig skift med en tynd pen. Andre passager er skrevet med en bred pen, hvor skriften flyder ud både på siden og på bagsiden af papiret. Hvis man ikke kan finde en oplysningen, kan man ikke vide, om den ikke er der, eller om den er i et af de utydelige passager.
Vielser foregik sædvanligvis i brudens hjemsogn. Derfor var det muligt, at Ellen som ung boede i et andet sogn, eller at Baltzer og Ellen blev viet før kirkebogen begyndte.
Hvis Oluf's alder ved begravelsen er forkert, så blev den rigtige Oluf født i 1673.
Hvis Oluf's alder ved begravelsen er korrekt, så døde Oluf den Første i 1677 - 1678, og Oluf den Anden kunne være født i 1678 - 1679, eventuelt i et andet sogn.
Børnene blev ofte opkaldt efter bedsteforældrene, og faderens forældre havde præference. Da Oluf's farfader hed Jens, er det muligt, at morfaderen hed Oluf. Desuden blev børnene opkaldt efter en nyligt afdød slægtning. Oluf den Anden blev opkaldt efter Oluf den Første. Efter Ellens død i 1728 blev Poul Baltzersens næste datter opkaldet efter farmoderen. Ellen Poulsdatter blev døbt i 1730.
Søskende til Oluf og Poul kan ikke findes i Skårup Sogns Kirkebog
Fadderne var sædvanligvis barnet onkler og tanter, giftefærdige ungkarle og piger i sognet, samt gifte personer i forældrenes omgangskreds i sognet. Hvis en onkel eller tante var ude at tjene udensogns, blev disses husbond og/eller husmoder også tit faddere. Hvis en person optrådte som fadder, var det sansynligt, at personen boede i sognet.

Det andet sogn kunne være Vejstrup Sogn, hvor Klingstrup Gods også havde besiddelser.
Kirkebogen for Vejstrup Sogn er først bevaret fra 1689.

© Frode Engbæk Web-editor: frode @ engbaek . com Sidst opdateret: 12-Jun-2016